Kontakt: Lucie Morysková, tel.: 606813844

Sádrová forma - hrnek na bylinky se sítkem a víčkem

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 

Sádrová forma na buclatý hrnek B1 s ouškem,  se sítkem a víčkem na bylinky, výška hrnku cca 22 cm

Dostupnost Skladem (2 ks)
1 530 Kč    
Kód produktu 1875
Kategorie Sádrové formy
 

Forma na odlévání odlitků pomocí licích hmot.Licí hmota se přichytí na vnitřní stranu formy a po vylití zůstává ve formě tvar budoucího odlitku.

Použití : Licí hmotu dobře rozmíchejte, nejlépe pomocí míchadla připevněného na vrtačce.

Formu pevně svažte, lze použít gumy na stažení, já používám na stahování forem lepící pásku na balíky.

Je-li forma větší, raději jí přelepte v nižší a vyšší části, protože likvidace katastrofy způsobené vylitím hmoty z formy je daleko časově náročnější, než doba strávená svazováním formy.

Formu nalijte až po vršek licí hmotou, pokud se voda z licí hmoty vsakuje do formy a hladina licí hmoty ve formě klesá, je potřeba formu dolít.

V závislosti na velikosti formy a na tom, jak byla na začátku forma suchá, určujeme dobu , po kterou má zůstat licí hmota ve formě.

U malých forem je tato doba velice krátká , cca 5-7 minut, u velkých a objemných forem se tato doba prodlužuje na 15 - 20 minut, někdy i déle, je-li forma při opakovaném nalévání již mokrá.

Po vylití licí hmoty z formy nechte formu vykapat dnem vzhůru, pak formu otočte zase zpátky a nechte uschnout.Licí hmotu naléváme samozřejmě zpátky do kbelíku k ostatní licí hmotě, nejlépe přes cedník, aby tam nepadaly drobné, oschlé kousky hmoty a hmotu znovu použijeme.

Pokud se již dno formy neleskne, lze formu rozebrat a vyndat výrobek a  nechat ho doschnout. Po vyndání výrobku lze formu znovu použít.

Formu vždy před novým použitím pečlivě očištěte.Pozor: používáte -li barevné licí hmoty, budou vaše formy samozřejmě zbarveny a při použití bílé licí hmoty budou samozřejmě tuto hmotu barvit.

Hmotnost 12 kg
forma sádrová

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.